
צילום קווי ביוב: מה זה וכיצד זה עובד?

איתור שריפות באמצעות מצלמה תרמית

מה תפקידו של מהנדס קונסטרוקציה: במה עוסק מהנדס קונסטרוקציה? ההגדרה היבשה של מהנדס בניין היא אדם המבצע תכנון הנדסה של מבנים שונים, לרבות מבני ציבור, מבני תעשייה, מבנים מסחריים ועוד. במרבית המקרים, מהנדסי בניין יבחרו בתחום התמחות מסוים שהם יעסקו בו לאורך שנות העבודה שלהם.מעבר להגדרה היבשה של מהנדס
עוד פרטיםההגדרה היבשה של מהנדס בניין היא אדם המבצע תכנון הנדסה של מבנים שונים, לרבות מבני ציבור, מבני תעשייה, מבנים מסחריים ועוד. במרבית המקרים, מהנדסי בניין יבחרו בתחום התמחות מסוים שהם יעסקו בו לאורך שנות העבודה שלהם.
מעבר להגדרה היבשה של מהנדס קונסטרוקציה, התפקיד שלו הוא להיות בקשר עם האדריכל של הבניין ולבחון כיצד ניתן ליישם את תכניות העיצוב שלו. במהלך העבודה שלו, מהנדס בניין יבדוק את תנאי השטח באזור המיועד לבנייה, מהן תקנות הבנייה באזור המיועד, אילו כוחות פיסקליים יפעלו על הבניין העתידי ועוד.
לאחר שמהנדס קונסטרוקציה מסיים לבחון את כל הגורמים הללו וקובע אילו חלקים בתכנון של האדריכל דורשים תיקון, ניתן להוציא לפועל את עבודת הבנייה. מעבר לתכנון של מבנים, מהנדס בניין מפקח גם על עבודתו של קבלן העבודה על מנת לוודא שהוא מוציא לפועל את התכנון כפי שנקבע.
לפני שמהנדסי קונסטרוקציה מקבלים אחריות של תכנון קונסטרוקציה, מבנים ופיקוח על עבודות בנייה, הם עוברים מספר שנות הכשרה והתמחות המקנים להם את הידע והניסיון הנדרשים בתחום. הניסיון המעשי בתחום הבנייה הוא קריטי מפני שהוא מקנה למהנדס את הידע הנדרש כדי לתכנן מבנים בטיחותיים, אסתטיים וראויים למגורים או עבודה.
לאחר שמהנדס קונסטרוקציה רוכש את הניסיון הנדרש לו, הוא יכול לייעץ לאדריכלים ולקבלנים כיצד לבנות מבנים שונים תוך התחשבות בכל הגורמים הנחוצים. לאור הידע והניסיון שיש לקבלנים מהסוג הזה, הם יכולים לעצור תהליכי בניה שמתגלים כלקויים וגם לתת הוראות על שינויים בתכניות הבנייה לאחר בחינה שלהן. אם כן, אחד התפקידים החשובים ביותר של מהנדס קונסטרוקציה הוא לוודא שמבנים שונים הם בטיחותיים ועומדים בכל התקנים הנדרשים על פי חוק למבני מגורים, כגון חוזק המבנה, סינון רעשים, סינון אבק וכדומה.
תעשיית הבנייה הולכת וגדלה מדי שנה, ולכן חשוב שיהיו מומחים בתחום שיוכלו לייעץ כיצד לבנות מבנים חדשים. מהנדסי קונסטרוקציה הם בעלי תפקיד חיוני בהקמת מבנים, והודות להם ניתן להקים בישראל מבנים מסוגים רבים המשרתים את תושבי המדינה.
עד לפני זמן לא רב, הקונסטרוקציה של בתים ומבנים, אשר תפקידה היה להיות היסוד של המבנה וזו השומרת על יציבותו הייתה עשויה מבטון. בשנים האחרונות, יותר ויותר מבנים מוקמים על בסיס קונסטרוקציית פלדה, כדי לנצל את יתרונותיה, מעבר להשגת העמידות והיציבות של המבנה. את יתרונות אלו ניתן לפרוט ל- 3 סוגים עיקריים:
הליכי התכנון וההקמה בפועל של השלד, מהירים הרבה יותר מאשר מבני בטון. בנוסף, הם יכולים להיות גם זולים הרבה יותר מאשר השימוש בבטון. בנוסף, משקלם של קורות הפלדה, נמוך מזה של הבטון, כך שניתן לשלב אותם כתוספת על מבנים קיימים, תוך תכנון נכון שאינו פוגע ביציבות המבנה המקורי.
יתרון נוסף, שלמזלנו, לעת עתה עוד לא נבחן בישראל, הוא רמת עמידותם הגבוהה יותר של קורות הפלדה בהתרחש רעידת אדמה. על פי הנתונים, קורות הפלדה מגיבות טוב יותר מקורות בטון קשיחות לתזוזות וללחץ המופעל עליהם. זו גם הסיבה כי ביפן, ארץ בה רעידות האדמה תכופות, נעשה שימוש בקונסטרוקציית פלדה במבנים רבים.
כאמור, שיטת הבניה בקונסטרוקציית פלדה הלכה ותפסה תאוצה בשנים האחרונות והיא מיושמת במגוון פרויקטים, גדולים כקטנים. רוב המבנים הבנויים פלדה הם מבני תעשיה גדולים, שם היתרונות של קלות ומהירות הבניה כמו גם העלות הפחותה מול החלופות השונות, יותר באים לידי ביטוי. במיוחד מסייעת העובדה שקורות הפלדה מאפשרות מרווח רחב יותר בין עמודי התמך ולכן שטח תפעול גדול יותר. כך גם המקרה בעולמות הבניה הקלה, שלדי הפלדה נפוצים מאוד.
תחום נוסף בו עושים שימוש בקונסטרוקציית פלדה, הוא שילובם לצד הבניה המסורתית בבטון. ניתן לראות זו בבניית בתים רבי קומות, שם הפלדה מסייעת לבטון ומשולבת לצידו, על מנת להעניק חוזק וחוסן נוסף למבנה. גם בבתים פרטיים מתרחבת המגמה של שילוב הפלדה עם הבטון, במיוחד עבור חיזוק המבנה הקיים, בעת הוספתה של אלמנטים ופרטי בניה נוספים, חיצוניים ופנימיים כאחד. דוגמה לכך יכולה להיות הוספת מרפסת, מחסנים הוספת קומת גלריה בתוך הבית ועוד.
גם בעת שיפוץ של מבנים ישנים, במיוחד כאלו בהם יש התפוררות של עמודי הבטון הוותיקים, נראה שימוש בקורות הפלדה, כאשר הם יעטפו את עמודי הבטון ולעיתים על גבם יצקו בטון חדש.
כדי להיות בטוחים שקונסטרוקציית הפלדה אכן ממלאת את תפקידה, יש לעשות שימוש בקורות פלדה איכותיות ביותר, העומדות בתקנים הגבוהים ביותר. אך לא פחות חשוב מכך, הוא לבצע תכנון קונסטרוקציית פלדה ברמה הגבוהה ביותר ולא "לזרוק" אותם היכן שבא לנו.
למעשה, תכנון קונסטרוקציה פלדה הוא מלאכת מחשבת הנדסית, מורכבת ומסובכת. גם האחריות על מהנדס קונסטרוקציה רבה, שכן הוא נדרש לספק בטיחות ויציבות למבנה כולו וכן לאנשים העומדים לשהות בו. לכן יש גם חשיבות רבה לכך, שהקונסטרוקטור ישתלב בתהליך התכנון כבר משלביו הראשונים, בצמוד לעבודת האדריכל. יחדיו הם יכולים לנפק תוכנית הנדסית אשר מציגה את הנראות והפרקטיות, הנדרשים מצדו של האדריכל ואת תרגומם הבטוח לכדי בניה בפועל- כחלק מעבודת הקונסטרוקטור.
חשוב להבין, לא כל רופא מבין בהכל וגם לא כל קונסטרוקטור המתמחה בבטון, טוב ככל שיהיה, ידע לעבוד בצורה טובה בכל הנוגע לתכנון קונסטרוקציה פלדה. לכן יש להקפיד כי המשרד אתו התקשרתם, מעסיק אנשי מקצוע המיומנים בתכנון קונסטרוקציה פלדה.
משרדנו הינו בעל הנדסה מקצועית, מיומנת ומובילה. צוות המהנדסים והקונסטרוקטורים של החברה בעל נסייון רב ומתמחה בכל סוגי הקונסטרוקציות, ותיקות, מסורתיות וחדשניות.
טלפון:
0503029779
דואר אלקטרוני:
DABBURKH@GMAIL.COM